Cristian Macedonschi este un antreprenor si om de afaceri brasovean licentiat in studii economice. A trait 16 ani in Germania, in Nürnberg unde s-a format profesional si antreprenorial. S-a intors acasa la Brasov pentru a pune bazele unui grup de companii care are la ora actuala aproximativ 60 de angajati. A absolvit Institutul Diplomatic Roman si s-a implicat in politica locala din dorinta de a contribui la dezvoltarea Brasovului; spune despre el ca nu este un om politic, ci un cetatean implicat de etnie germana din România aflandu-se la ora actuala la al doilea mandat de consilier local al Forumului German in Brasov.

Cristian Macedonschi a initiat miscarea dezvoltarii inteligente in Brasov prin Asociatia Smart City Brasov , al carei presedinte este, si s-a implicat in dezvoltarea turistica a Brasovului timp de 7 ani ocupand pana in 2017 functia neremunerata de presedintele al Asociatiei de Promovare si Dezvoltare Turistice din judetul Brasov prin care a contribuit la infiintarea primei scoli profesionale duale in ospitalitate din Romania, la Brasov – CoolAcademy Brasov.
El se numara printre membrii fondatori ai Clubului Economic German si co-initiator al renumitului festival Oktoberfest Brasov, care anul trecut a implinit 10 ani si a devenit un eveniment emblematic pentru Brasov.
Fiind un european convins este de 7 ani membru activ al Institutului Regiunilor Europene – IRE din Salzburg prin care promoveaza neincetat Brasovul ca destinatie de excelenta turistica si economica.
Cristian Macedonschi este, prin functiile si demnitatile pe care le detine, extrem de activ in a construi punti durabile intre Romania si tarile vorbitoare de limba germana din Europa, atat pe plan politic cat si pe cel economic, cel educational si cultural.